Boekhoudprogramma's

Waarom moet je boekhouden?

Een goede administratie is een must voor elke ondernemer. Allereerst omdat de belastingdienst eist dat je een controleerbare administratie hebt, op basis waarvan je de aangiftes doet voor je btw en inkomstenbelasting.

Daarnaast wil jij natuurlijk inzicht hebben in de uitgaven en inkomsten van je onderneming, zodat je kunt zien hoe die ervoor staat. 

Heb je een factuur verstuurd, dan wil je weten of die betaald is en indien nodig gemakkelijk een herinnering kunnen sturen.

Online boekhouden

Je boekhouding online doen heeft veel voordelen. Als ondernemer heb je al een bankrekening en zul je in de meeste gevallen online bankieren.

Een online boekhouding kun je eenvoudig koppelen aan je bankrekening. Hierdoor worden betalingen aan jouw facturen automatisch gekoppeld en verwerkt in je boekhouding.  

Eventueel kun je klanten zelfs de optie geven direct te betalen via iDeal of creditcard. Met een link of QR code op je factuur. 

Aan het eind van elke periode weet je ook gelijk hoeveel btw je moet betalen en kun je jouw aangifte online doorsturen naar de Belastingdienst en direct betalen.

Waarop moet je letten bij de keuze voor een programma?

Overzicht van boekhoudprogramma's

MoneyBird

MoneyBird is één van de meest gebruikte online boekhoudprogramma’s voor starters, freelancers en zzp’ers.

Het is eenvoudig in gebruik en bekend bij veel boekhouders.

Heb je een webshop dan is MoneyBird gemakkelijk te koppelen aan bijvoorbeeld WooCommerce of Shopify.

MoneyBird proefperiode

Elke nieuwe Moneybird-gebruiker maakt de eerste zestig dagen gebruik van de gratis proefperiode. Met dit proefpakket, kun je zonder limieten gebruik maken van Moneybird. Daarna kun je zelf kiezen voor een pakket, dit kan een betaald pakket of het gratis pakket zijn. 

Wil je MoneyBird langer uitproberen? Klik op onderstaande knop en verleng je proefperiode met 60 dagen! 

Informer

Informer is een compleet boekhoudprogramma met heel veel mogelijkheden. Hierdoor is het wat lastiger om hiermee te starten, maar een goed pakket als je jouw boekhouding tot in de puntjes wilt kunnen inrichten.

categorieën:Overig
Publicatiedatum: 30 januari 2023
Laatst gewijzigd: 17 januari 2024