Kunstkijkje

Kunstkijkje is een online beeldende kunsttentoonstelling speciaal ontwikkeld voor ouderen, mogelijk met dementie, en hun naasten en (mantel)zorgers. Kunstkijkje kan ook worden ingezet door activiteitenbegeleiders van zorgcentra en ontmoetingscentra. Door met elkaar te praten naar aanleiding van kunst kijken, ontdekt je meer van en over elkaar.

Ontdekkingen

De vragen van het begeleid gesprek zijn ingesproken, en bedoeld als aanknopingspunt voor het opdoen van nieuwe ontdekkingen over het thema van een kunstwerk.

  • De vragen zijn op volgorde ingesproken.
  • Je gaat van knop 1 t/m knop 4 in het tempo dat u zelf bepaalt.
  • Je besluit hoe lang je de tijd neemt om per knop in gesprek te zijn met elkaar.

Levenservaring

Kunstwerken lenen zich voor gesprekken over levenservaring en persoonlijke interesses. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kunst beleven een gunstig effect heeft op de mentale gezondheid. Beeldende kunst kijken geeft ruimte aan een andere blik op het dagelijks leven. Kunst ontwikkelt creatief en associatief denken en geeft plezier.

Online

Online middelen bleken tijdens de eerste fase van de pandemie uitkomsten te bieden om toch met elkaar in contact te blijven. Kunstkijkje biedt de mogelijkheid om kunst thuis te ervaren, als het erop uit gaan lastig is.

Pilot

Het programma wordt uitgebreid n.a.v. feedback van bezoekers.

Kunstkijkje heeft twaalf kunstwerken opgenomen in hun tentoonstelling, de pilotfase. Wanneer Kunstkijkje positief is gewaardeerd, wordt de tentoonstelling driemaandelijks uitgebreid. En er ontstaat de mogelijkheid een abonnement te nemen.

Kunstkijkje screens

Bekijk meer projecten

roccadisottom.com-white-bg-1080x1080
shiatsu-firenze.it-white-bg-1080x1080
Alberto Pozzetto - Italiaanse Eetwinkel
ralight-holland.com-white-bg-1080x1080
Litemover
Charlie en Vos
Kunstkijkje
Si5ala
Hortitrade
AV Taalacademie
LGDA
OCL Lighting
X-Breeze / CrossBreeze
Armon Products
safetesting.nl-white-bg-1080x1080
Fidatacom
Pia Piatti
Language Empowers